top of page

Μεταιχμιακη Διαταραχή Προσωπικότητας


Βασικό χαρακτηριστικό στη Μεταιχμιακή διαταραχή Προοσωπικότητας είναι οι ακραίες και απότομες συναισθηματικές εναλλαγές που πλήττουν τις σχέσεις (για παράδειγμα από την αγάπη στο μίσος). Η συγκεκριμένη διαταραχή συνδέεται συχνά με ακραίες συμπεριφορές και ακραία ψυχική οδύνη τόσο για τους ανθρώπους που φέρουν το βίωμα όσο και για τους ανθρώπους που σχετίζονται μαζί τους.

Στο σεμινάριο αυτό θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση της κλινικής εικόνας και της θεραπευτικής της αντιμετώπισης από μια συστημική σκοπιά. Θα εκθέσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν στη θεραπευτική σχέση και με τι είδους διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν.

Θα αξιοποιήσουμε την κλινική εικόνα για να εκθέσουμε κάποια σημεία- κλειδιά της συστημικής ψυχοθεραπείας όπως η στάση του θεραπευτή και η εστίαση σε δυνατά σημεία της προσωπικότητας.

Αξιοποιώντας το σχεσιακό χαρακτήρα της διαταραχής, θα παρακολουθήσουμε τη διαμόρφωση των ερωτικών- συντροφικών σχέσεων στο σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο και θα συζητήσουμε το κατά πόσο το πλαίσιο αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη μεταιχμιακών δυναμικών μέσα στις σχέσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής και γενικής υγείας, φοιτητές και άμεσα ενδιαφερόμενους (άτομα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους μια μεταιχμιακή δυναμική).

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ

Χώρος: Αδριανουπόλεως 23, Δράμα


Σημαντικές αναρτήσεις
 
Πρόσφατα 
Archive
Ετικέτες 

διαταραχές συναισθήματος 

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page