top of page

Σεμινάριο Ψυχολογίας: Ενδυναμώνοντας την παιδαγωγική παρουσία του γονιού στην οικογένεια.


Τι σημαίνει για ένα γονιό να είναι παρών στη σχέση του με το παιδί; Η έννοια της παιδαγωγικής παρουσίας και οι διαστάσεις της μπορούν να αποτελέσουν μια πυξίδα για την πλοήγηση του γονιού μέσα σε ένα χάος από δυνατότητες, συναισθήματα και προτεινόμενες πρακτικές διαπαιδαγώγησης. Αυτό το χάος, χαρακτηριστικό για τους σύγχρονους τρόπους ζωής αποτελεί συχνά για τις οικογένειες παράγοντα υπερφόρτωσης και σύγχυσης. Η σύγχυση αυτή συχνά αντανακλάται στην παιδική συμπεριφορά, πράγμα που ενισχύει την αίσθηση της αναποτελεσματικότητας των γονιών με αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή τους. Οι συχνές φωνές και τιμωρίες, η σωματική βία αποτελούν απεγνωσμένες προσπάθειες του γονιού να «εμφανιστεί», να δηλώσει την παρουσία του στη ζωή του παιδιού, που ωστόσο, το μόνο που πετυχαίνουν να μεταδώσουν είναι η απελπισία του.

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για το πώς μπορεί μια ισχυρή γονεική παρουσία να αποτελέσει ένα ευνοικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του παιδιού. θα ασχοληθούμε με την έννοια της γονικής παρουσίας και τις διαστάσεις της. Θα διερευνήσουμε με ποιους τρόπους μπορούν οι γονείς να επιλύσουν συγκρούσεις με τρόπο θετικό για την ωρίμανση όλων των μελών της οικογένειας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και παιδαγωγούς που ενδιαφέρονται να συνεργάζονται με τα παιδιά με μη βίαιους τρόπους σε κλίμα αγάπης και αποδοχής.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες. Κόστος: 25 €. Ενδεικτική ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, ώρα: 17.00-20.00 μμ. Τόπος: Αδριανουπόλεως 23, 2ος ορ «ψυχολογικό γραφείο Γωγώ Καραγιάννη». Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών καλέστε: 2521101281, 6944373949.


Σημαντικές αναρτήσεις
 
Πρόσφατα 
Archive
Ετικέτες 

διαταραχές συναισθήματος 

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page